Vijesti & novosti

Vijesti & novosti

Čitajte o najnovijim događanjima u pomorskoj industriji i Croconu

Crocon na okruglom stolu o ženskom poduzetništvu

U srijedu 29.09.2021. naša Linda Poščić Borovac sudjelovala je u okruglom stolu organiziranom od strane Hrvatska udruga poslodavaca - HUP na Visoka poslovna škola PAR - Rijeka zajedno sa još troje mladih poduzetnika koji su iznijeli svoja iskustva u poslu i životu, svojem faktoru kojeg smo definirali kao "petlju" i ono što ih tjera da uvijek rade više i izvan okvira koji se očekuju.

"Disaster" je bio lajtmotiv dana, slobodno su se spominjali "šupčići", smijalo se, dijelilo iskustva bez rukavica pa možemo reći da je ovo bila jedna od naših najdražih diskusija do sada....

"DISASTER" dobitnik Content Marketing Award 2021 u kategoriji Best Corporate Book

Naš „DISASTER – Dijagnoza modernog biznisa“ prošao je jedno pravo putovanje – od ideje davno zapisane u Lindinoj bilježnici do odluke da stvorimo ovu „slikovnicu za biznismene“ prošlo je bezbroj ludih sastanaka s našim piscem Zoranom Krušvarom i dizajnericom Veronikom Uravić Čolak, razmijenilo se pregršt mailova, popilo na stotine kava i čajeva, smijalo se, smišljalo, mijenjalo i revidiralo.

Kada je knjiga konačno ugledala svjetlo dana u ranu jesen 2020, baš usred univerzalno turbulentnog razdoblja u cijelom svijetu, mogli smo se samo nadati da će sreća biti na našoj strani, garancija nismo imali.

Premotajmo...

Jedan novčić za umjetnu inteligenciju, dva za ljudsku svijest i duh! Ako ne, nije održivo!

O vs. O, ergo O! (Održivost vs. Osvještenost, ergo Oxygen!)

Tko zna koliko će, za nekih stotinu godina od danas, našim potomcima naša duboka vjera u demokraciju i ljudska prava izgledati luda i smiješna? Kao što nama danas izgledaju neshvatljivo i besmisleno neke stoljetne priče o odlascima u rat i herojstvima u zamjenu za odlazak u raj? Ali doista; ljudi su hitali u križarske pohode od 11. do 13 stoljeća, motivirani, uz ostalo, i aktom pape o oprostu svih grijeha i rezerviranom mjestu u raju. Fikcija, čista – sa strašnom snagom i posljedicama! 

Hoće li se netko sprdati i sa...